Gå til indhold
Rejsegilde: 315 nye bæredygtige lejeboliger på vej ved Amager Strand
Rejsegilde: 315 nye bæredygtige lejeboliger på vej ved Amager Strand

Pressemeddelelse -

Greensquare Garden: rejsegilde på 315 bæredygtige boliger ved Amager Strand

NREP og Arkitektgruppen holdt i går rejsegilde på 315 bæredygtige boliger tæt på Amager Strand

I går blev der holdt rejsegilde på boligbyggeriet Greensquare Garden, som ligger på Strandlodsvej 11B – tæt på Amager Strand og Kløvermarken. Byggeriet opføres i 3 etaper, og allerede til juni næste år kan de første nye beboere flytte ind. I alt opføres 340 lejligheder, hvoraf de 25 er almene boliger, på grunden som tidligere husede antikvitetshandlen Greensquare. Samtlige lejligheder i projektet vil være færdige i februar 2020.

Nybyggeri efter høje standarder 

Greensquare Garden er præcertificeret til DGNB Guld. Det betyder, at byggeriet som helhed lever op til nogle af de højeste miljømæssige, økonomiske, sociale, tekniske og procesmæssige krav efter international standard. Udvikling af nye, bæredygtige løsninger er et vigtigt fokusområde for både NREP og Arkitektgruppen og Greensquare Garden er et godt eksempel på partnerskabets strategi om brug af nye, bæredygtige løsninger i byggerierne. Her er bl.a. beton og tegl fra de tidligere bygninger på grunden genanvendt i det nye byggeri.

”Vi har alle et ansvar for at begrænse klimaforandringerne og ikke mindst i byggebranchen. Derfor er det vigtigt med DGNB Guld-certificeringen, som viser, at vi som udvikler, bygherre og entreprenør gør en indsats. Og så gør det selvfølgelig heller ikke noget at de kommende beboere kommer til at nyde godt af fordelene; bl.a. via et godt indeklima, lave udgifter til energi og vedligehold – og generel god samvittighed ved at bo i en bæredygtig bolig” lyder det fra Bygherre; Arkitektgruppen og NREP, som sammen står bag projektet.

Social bæredygtighed 

Social bæredygtighed, som også et parameter for guld-certificeringen, afspejles bl.a. i byggeriets arkitektoniske udtryk, et godt indeklima grundet miljørigtige produkter og i gode udearealer i form af private terrasser og altaner og en stor, grøn fælleshave med masser af plads og muligheder for fællesskab. Derfra er der direkte adgang til den nye supercykelsti langs den nedlagte Amagerbane, Kløvermarken, metro og kun 10 minutters gang til Amager Strandpark.


FAKTA om GREENSQUARE GARDEN

Bygherre: NREP & Arkitektgruppen

315 leje-lejligheder: 2-5 værelser på 50 - 121 m2

Byggeri i op til 11 etager

1780 m2 almene boliger

370 kvm erhverv

198 p-pladser i kælder

Forventet indflytning: juni 2019

Arkitekter: Årstiderne Arkitekter

Ingeniør: Henry Jensen

Bæredygtighedscertificering: DGNB Guld


Fakta om DGNB:

DGNB tager sit udgangspunkt i gældende europæiske standarder for bæredygtigt byggeri og er tilpasset dansk lovgivning og normer, hvilket sikrer det certificerede byggeri troværdighed både nationalt og internationalt. DGNB er valgt af en samlet dansk byggebranche, som den certificeringsordning der bedst opfylder kriterierne for bæredygtighed. Evalueringen af et DGNB-certificeret byggeri bygger på en helhedsorienteret vurdering af hovedkvaliteterne; proces, miljø, økonomi, social og teknik.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Arkitektgruppen blev stiftet i 1986, og siden er der sket en del. Udgangspunktet er dog det samme: at skabe attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er Arkitektgruppen en af de vigtigste aktører i branchen med over 6.000 boliger bag sig. Og CVR-nummeret er i øvrigt stadig det samme som før finanskrisen. Soliditet og kontinuitet er nemlig nøgleord. Det handler om, at vi ikke bare er en boligfabrik, men en virksomhed, der skaber plads. Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

Pressekontakt

Robin Feddern

Robin Feddern

Pressekontakt Adm. direktør +45 66 13 33 32

Relateret materiale

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark