Pressemeddelelse -
20 rækkehuse bygget af upcyclede materialer på vej i Ørestad Syd
NREP og Arkitektgruppen har netop taget første spadestik på endnu et byggeri i Ørestad Syd, nemlig byggeriet af 20 rækkehuse under navnet Upcycle Studios.
Grundtanken bag projektet er at bygge nyt med genanvendte og upcyclede bygningsmaterialer og skabe huse, der bidrager aktivt til boligens energiforbrug. Både ift. valg af materialer og løsninger er der blevet prioriteret bæredygtighed og innovation i udviklingen af projektet.
”Upcycle Studios er det første af en forhåbentlig lang række bæredygtige byggerier, som Arkitektgruppen er en del af. Vi er glade for, at vi med vores mange års erfaring med boligbyggeri kan være med til at gøre de visionære tanker bag dette projekt til virkelighed og skabe nogle boliger, som er i tråd med forbrugernes ønske om tage ansvar og mindske den negative miljøpåvirkning i hverdagen,” siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen.
Upcycling af materialer reducerer byggeriets CO2-aftryk markant. Upcycling går kort fortalt ud på at genanvende byggematerialer, men i modsætning til traditionel genbrug, omdannes det eksisterende materiale og tilføres yderligere værdi, som ideelt set resulterer i en længere levetid for produktet. I Upcycling Studios kommer det blandt andet til udtryk ved, at man genanvender beton fra nedrevne bygninger, og at vinduerne i byggeriet er genanvendte.
”Lendager Group har tegnet projektet og udviklet og produceret de upcyclede byggematerialer. Hermed mindsker vi byggeriets CO2 aftryk væsentligt uden at gå på kompromis med hverken pris, kvalitet eller æstetik. Tværtimod får beboerne et unikt bæredygtigt hus, der fordrer til samvær og deling af ressourcer lavet med respekt for de lokale omgivelser. Det ser vi som fremtidens boligform” fortæller Anders Lendager, direktør i Lendager Group.
Også i den kommende dagligdag for beboerne reduceres miljøbelastningen betragteligt. Der kan bl.a. etableres nyttehaver på tagene, hvor der også opstilles solceller til produktion af elektricitet. Og varmeforbruget og det varme brugsvand tilvejebringes af luft til vandvarmepumper, som henter energien i udeluften, så boligerne ikke har behov for tilslutning af ekstern varmeforsyning.
Bygherre på projektet er NREP og Arkitektgruppen. De to offentliggjorde for nylig, at de har udvidet deres samarbejde, så det nu har en samlet projektværdi på 3,4 milliarder kroner. Lendager Arkitekter har tegnet byggeriet, Lendager Up har udviklet og produceret de upcyclede byggematerialer og MOE er rådgivende ingeniør. Efter planen vil de 20 nye boliger stå færdige i sensommeren 2018 og vil være til udlejning.
Related links
Emner
Regions
Fakta om NREP:
NREP blev stiftet i 2005 og er i dag en ledende kapitalforvalter inden for fast ejendom i Norden. Selskabet har siden starten gennemført mere end 200 ejendomsopkøb samt udviklingsprojekter i Norden og forvalter i dag aktiver for cirka DKK 25 milliarder. Selskabet har kontorer i Danmark, Norge, Sverige og Finland.
Fakta om Arkitektgruppen:
Arkitektgruppen blev etableret i 1986, og siden er der sket en del. Udgangspunktet er dog det samme: at skabe attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er Arkitektgruppen en af de vigtigste aktører i branchen med over 6.000 boliger bag sig. Og CVR-nummeret er i øvrigt stadig det samme som før finanskrisen. Soliditet og kontinuitet er nemlig nøgleord. Det handler om, at vi ikke bare er en boligfabrik, men en virksomhed, der skaber plads. Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.