Gå til indhold
Hesteskoen i Ørestad Syd, afsluttes med Nordhusets 125 lejeboliger
Hesteskoen i Ørestad Syd, afsluttes med Nordhusets 125 lejeboliger

Pressemeddelelse -

Arkitektgruppen og NREP afslutter stort karrebyggeri i Ørestad Syd

I dag blev der holdt rejsegilde på Nordhuset, som er sidste ejendom i et stort karrebyggeri i Ørestad Syd. Nordhuset består af 125 lejeboliger og opføres i et joint venture mellem NREP og Arkitektgruppen. Det er Arkitektgruppen, der har udviklet hele karreen med knap 500 boliger, hvor opførelsen af de første begyndte i 2010.

I dag afholdte Arkitektgruppen og NREP rejsegilde på det fælles boligprojekt, Nordhuset, som står færdig sommeren 2018. Nordhuset består af 125 lejeboliger samt 710 m2 erhverv. De fleste af lejlighederne med enestående udsigt over fælleden samt et stort fælles lokale på 115 m2 til ejendommens beboere. Årstidernes Arkitekter har tegnet ejendommen, og Ingeniørfirmaet Henry Jensen er rådgivende ingeniør på byggeriet. Projektet er en del af det omfattende samarbejde mellem NREP og Arkitektgruppen.

”Nordhuset er et flot punktum på karréen i Ørestad Syd, hvor vi har arbejdet kontinuerligt siden 2010. Vi har mange store projekter i Køge, Odense, Horsens og ikke mindst i København, hvor vi er meget aktive, men dette er samlet set det største projekt i Arkitektgruppens historie, og jeg er meget stolt over det færdige resultat, hvor der er skabt god sammenhæng mellem ejer-, leje- og almene boliger.” siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen.

Karrebyggeriet ligger i Ørestad Syd med 8-tallet på den ene side og direkte adgang til fælleden. Karreen består af i alt 5 etageejendomme samt 36 rækkehuse; Stepperne, som var det første byggeri, der blev sat i gang tilbage i 2010. Samlet set er der opført cirka 50.000 m2 fordelt på 479 boliger og dertil ligeledes erhverv. Blandt ejerne af ejendommene er det almene boligselskab AAB, ejendomsselskabet Balder, Arkitektgruppen/NREP samt private boligejere. Derudover er der opført et parkeringshus under karreen som totalentreprise for By og Havn, som netop er åbnet op med 294 nye parkeringspladser til området. Og et fælles gårdmiljø for hele karreens beboere ovenpå. Det er arkitektfirmaet Vandkunsten, der har lavet planen for karren.

I forlængelse af rejsegildet afholdes der i aftenen et arrangement for hele kareens beboere, hvor Arkitektgruppen byder på lidt mad og drikke i det nye gårdrum. Beboerne har været meget forstående og positivt indstillede overfor byggearbejdet gennem årene, og det vil man fra Arkitektgruppens side gerne kvittere for.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Fakta om NREP:

NREP blev stiftet i 2005 og er i dag en ledende kapitalforvalter inden for fast ejendom i Norden. Selskabet har siden starten gennemført mere end 200 ejendomsopkøb samt udviklingsprojekter i Norden og forvalter i dag aktiver for cirka DKK 25 milliarder. Selskabet har kontorer i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Fakta om Arkitektgruppen: Arkitektgruppen blev etableret i 1986, og siden er der sket en del. Udgangspunktet er dog det samme: at skabe attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er Arkitektgruppen en af de vigtigste aktører i branchen med over 6.000 boliger bag sig. Og CVR-nummeret er i øvrigt stadig det samme som før finanskrisen. Soliditet og kontinuitet er nemlig nøgleord. Det handler om, at vi ikke bare er en boligfabrik, men en virksomhed, der skaber plads. Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

Pressekontakt

Robin Feddern

Robin Feddern

Pressekontakt Adm. direktør +45 66 13 33 32

Relateret materiale

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Hollufgårds Alle 12
5220 Odense SØ
Danmark