Gå til indhold
Rejsegilde på Upcycle Studios i Ørestad Syd, 20 nye rækkehuse som består af upcyclede byggematerialer, der ellers skulle have været byggeaffald.
Rejsegilde på Upcycle Studios i Ørestad Syd, 20 nye rækkehuse som består af upcyclede byggematerialer, der ellers skulle have været byggeaffald.

Pressemeddelelse -

​Byggeaffald bliver til 20 nye rækkehuse i Ørestad Syd

I den sydlige del af Ørestad toner 20 nye rækkehuse lige nu frem. Det er der som sådan ikke nogen nyhed i; der bygges masser af nye boliger i Ørestad Syd. Det nye – og unikke – er, at rækkehusene er bygget af upcyclede byggematerialer, som får nyt og forlænget liv i de kommende, moderne rækkehuse, der har rejsegilde den 30. maj.

Genbrugsbeton til råhuset, genanvendte termoruder til facadepartierne og facadebeklædning og gulve af frasorterede planker fra Dinesen gulve. Det er er alt sammen materialer, der skulle have været byggeaffald, men som nu er upcyclet til at danne de nye, moderne rækkehuse, Upcycle Studios, i Ørestad syd.

En grøn realitet

Bag projektet står Arkitektgruppen og NREP, som bygherrer, MOE som rådgivende ingeniører og Lendager Group, både som arkitekt og som dem der står for udviklingen og leveringen af de upcyclede byggematerialer.

Robin Feddern, som er adm. direktør i Arkitektgruppen, er begejstret for, at Upcycle Studios snart kan fejre rejsegilde og dermed er et skridt tættere på at blive en grøn realitet:

-Hos Arkitektgruppen synes vi, det har været virkeligt spændende at stå for byggeriet af Upcycle Studios. For spørgsmålet i byggebranchen har jo været, hvordan vi reelt kan bruge al den viden, vi efterhånden har om genanvendelighed og bæredygtighed. Hvordan kan vi konvertere det til levende byggeprojekter, som mennesker kan bo i, og som også er økonomisk bæredygtige, spørger Robin Feddern. Han mener, at Upcycle Studios giver en del af svaret:

- Her får vi nye boliger, der er ekstremt bæredygtige, men samtidig ikke går på kompromis med hverken æstetik, funktionalitet eller kvalitet. Så jo, vi er begejstrede for at kunne virkeliggøre nogle af de idealer og ideer, som længe har været efterspurgt, og som nu omsættes i nogle attraktive rækkehuse, fortællerRobin Feddern.

80% mindre CO2

Upcycle Studios har, både under byggeriet, og når beboerne er flyttet ind, et meget lavt energiforbrug. Og man regner med, at bebyggelsens samlede CO2-regnskab bliver reduceret med op til 80%. Også hos NREP, som sammen med Arkitektgruppen er bygherre på Upcycle Studios, er bæredygtighed i byggeriet en vigtig værdi

-Allerede i byggefasen har vi sat et markant mindre CO2-aftryk end i andre byggeprojekter ved at bruge upcyclede materialer. Men også i beboernes kommende, daglige forbrug vil de reducere miljøbelastningen betydeligt. Det skyldes, at hovedparten af elektriciteten i Upcycle Studios kommer fra solceller og at varmen til radiatoranlægget og til det varme brugsvand tilvejebringes af luft til vand-varmepumper, som henter energien i udeluften. På den måde har boligerne ikke brug for at blive tilsluttet en ekstern varmeforsyning, fortæller Steen Jønsson, som er udviklingsdirektør i NREP.

Den fortsatte udvikling af nye, bæredygtige løsninger i projekterne er et vigtigt fokusområde for både Arkitektgruppen og NREP, både i virksomhedernes samarbejder og hver for sig.

Bygherren regner med, at de bæredygtige rækkehuse, står indflytningsklar i oktober 2018.

Emner

Regions


Arkitektgruppen blev stiftet i 1986, og siden er der sket en del. Udgangspunktet er dog det samme: at skabe attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er Arkitektgruppen en af de vigtigste aktører i branchen med over 6.000 boliger bag sig. Og CVR-nummeret er i øvrigt stadig det samme som før finanskrisen. Soliditet og kontinuitet er nemlig nøgleord. Det handler om, at vi ikke bare er en boligfabrik, men en virksomhed, der skaber plads. Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

Kontakt

Robin Feddern

Robin Feddern

Bestyrelsesformand +45 66 13 33 32

Relateret materiale

Strandhaverne ved Amager Strand

​Strandhaverne skaber byliv og bæredygtighed ved Amager Strand

Langs den nedlagte Amagerbane - mellem Amager Strandpark og Kløvermarken - bygger NREP og Arkitektgruppen et nyt boligprojekt, Strandhaverne, der designmæssigt viderefører Amagers kulturhistorie og bykarakter: Her er omgivelserne strand, industri, kolonihaver og Kløvermarkens grønne baner i ét stort mix. Alt sammen noget, som afspejles i byggeriet, der snart er klar til salgsstart.

Arkitektgruppen, årsregnskab 2017

Endnu et godt år for Arkitektgruppen

​Resultatmæssigt har det igen været et godt år for Arkitektgruppen, som netop har offentliggjort årsregnskabet for 2017. Årsregnskabet viser, at Arkitektgruppen – med flere bæredygtige byggerier, nye partnerskaber og åbningen af et kontor i Aarhus – også når deres mere værdibaserede målsætninger.

Genbrugsglas i nye rammer i Upcycle Studios i Ørestad Syd

Nordjyske vinduer får ny udsigt i København

​Vinduesglas fra almene boliger i Aalborg finder nu vej til Upcycle Studios i Ørestad Syd, hvor Arkitektgruppen og NREP i samarbejde med Lendager Group opfører 20 unikke rækkehuse. Fokus i byggeriet er at genanvende flest mulige byggematerialer og samtidig opretholde en byggestandard, der lever op til kravene for bygningsreglementet 2020.

Strandhaverne, ved Amager Strand

NREP og Arkitektgruppen byudvikler for 2 milliarder ved Amager Strand

​Arkitektgruppen skyder det nye år i gang med et nyt 28.000 m2 stort byggeri på Amager Strandvej. Selskabet har stået i spidsen for hele udviklingsprocessen, fra samling af områdets grundejere og udvikling af endelig lokalplan for området. Projektet opføres i joint venture med NREP.

Greensquare Garden

335 nye bæredygtige lejligheder opføres nu på Amager

Første etape af det store boligbyggeri Greensquare Garden på Amager går nu i gang. Når hele området står færdigt i 2020 vil der være i alt 335 nye lejeboliger til københavnerne. Det omfattende byggeri følger miljøstandarden DGNB, hvor man ønsker en guldcertificering. Projektet er et joint venture mellem NREP og Arkitektgruppen.

Overborgmester Frank Jensen besøger Arkitektgruppens byggepladser i Ørestad Syd

København skal være en blandet by

Ny boligkarré i Ørestad Syd udvikles i et samarbejde mellem den almene boligforening AAB og et joint venture mellem Arkitektgruppen og NREP. Karréen får et godt miks af almene og private udlejningsboliger, en daginstitution og et stort fælles gårdrum. Partnerskaber mellem almene boligforeninger og private udviklere er en af nøglerne til en bred og blandet by.

Teglhusene på Teglholmen

Arkitektgruppen og NREP samarbejde runder 100.000 m2

​NREP og Arkitektgruppen udvider deres samarbejde og indgår aftale om yderligere fire boligprojekter i København. Inklusive den nye aftale består det fælles joint venture af udvikling og opførelse af i alt syv projekter til en samlet værdi på cirka 3,4 milliarder kroner.

Hesteskoen, Ørestad Syd

Arkitektgruppen lægger sidste hånd på stort karrebyggeri i Ørestad Syd

​Den fynske entreprenør og projektudvikler Arkitektgruppen er ved at lægge sidste hånd på selskabets hidtil største karrebyggeri i Ørestad Syd. Arkitektgruppen har været med i Ørestad fra begyndelsen og har i de seneste 10 år spillet en stor rolle i udviklingen af bydelen.

Fint besøg til rejsegilde på Ressourcerækkerne, hvor energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt takkede Arkitektgruppen, NREP, og Lendager Group for at tage ansvar og leve op til regeringens visioner på klima- og miljøområdet.

Lars Chr. Lilleholt til rejsegilde på Ressourcerækkerne i Ørestad Syd

I Ørestad Syd er der fuld gang i byggeaktiviteten. Et af byggerierne skiller sig dog ud med sit helt specielle facade udtryk. Ressourcerækkerne opføres nemlig af upcyclede byggematerialer, herunder mursten fra de historiske Carlsberg Bryggerier. I dag kunne byggeriet fejre rejsegilde og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt var med til fejringen af det bæredygtige boligbyggeri.

Ørestad Have, tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter, bliver en blanding af almene og private lejeboliger

​Tænketank jagter succesopskrift på fremtidens blandede by

Hvilke udfordringer støder vi på i dag, når det gælder billige boliger til udsatte voksne? Og hvordan sikrer vi, at fremtidige botilbud integreres tilstrækkeligt i den eksisterende by? Det skal en ny tænketank med deltagelse af blandt andet Arkitektgruppen over de næste måneder levere svar på.

De nye boliger bliver fra 1 til 5 værelser og opføres i tre selvstændige karrebebyggelser med hver sin identitet. Visualisering: Årstiderne Arkitekter

​NREP og AG Gruppen opfører ca. 400 nye, bæredygtige boliger i Københavns Sydhavn

Københavns største ejendomsinvestor NREP og projektudviklingsselskabet AG Gruppen har indgået aftale om at opføre ca. 400 nye 1-5 værelses boliger, et plejecenter samt en kommunal daginstitution i Københavns Sydhavn. De første boliger vil stå klar i 2022. Projektet vil blive opført efter høje standarder inden for bæredygtighed, og boligerne bliver certificeret til DNGB Guld.

Byggeriet Strandhaverne ligger i det attraktive område mellem Kløvermarken og Amager Strandpark og består af 186 private udlejningsboliger

​NREP og AG Gruppen fejrer rejsegilde på 186 bæredygtige lejeboliger ved Amager Strand

NREP og Arkitektgruppen holdt onsdag rejsegilde på 186 bæredygtige boliger ved på Amager Strand. Byggeriet Strandhaverne ligger i det attraktive område mellem Kløvermarken og Amager Strandpark og består af 186 private udlejningsboliger. Yderligere er planlagt 25% almene boliger på grunden. Byggeriet Strandhaverne opføres i 3 etaper og allerede fra årsskiftet, kan de første lejere flytte ind.

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen

Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark