Gå til indhold
Arkitektgruppen, årsregnskab 2017
Arkitektgruppen, årsregnskab 2017

Pressemeddelelse -

Endnu et godt år for Arkitektgruppen

Resultatmæssigt har det igen været et godt år for Arkitektgruppen, som netop har offentliggjort årsregnskabet for 2017. Årsregnskabet viser, at Arkitektgruppen – med flere bæredygtige byggerier, nye partnerskaber og åbningen af et kontor i Aarhus – også når deres mere værdibaserede målsætninger.

Arkitektgruppens ledelse er tilfreds med resultatet af årsregnskabet for 2017, der viser, at koncernen kommer ud af året med et overskud på 75,8 mio. kr. før skat og en omsætning på 847,7 mio. kr. Administrerende direktør Robin Feddern siger:

- Resultatet viser, at vi på økonomien har mere end realiseret de forventninger, som vi havde ved årets begyndelse. Det er positivt og viser styrken i både vores forretningsmodel og vores medarbejderstab. Vores dedikerede ansatte har leveret ind på alle hylder, så vi har afleveret spændende byggerier til aftalt pris og kvalitet. Medarbejderne er uden tvivl én af de væsentligste årsager til, at vi igen leverer et resultat over budget.

Upcycling og bæredygtighed

Arkitektgruppen har for nuværende mere end 1000 boliger i produktion og en ikke ubetydelig pipeline på nye projekter. Flere af projekterne har særligt fokus på bæredygtighed. Robin Feddern fortæller:

- Det er rigtig glædeligt, at vi i 2017 også har nået de mere værdimæssige målsætninger, vi har haft. Eksempelvis om at skabe flere bæredygtige byggerier, hvor vores indsats spiller på flere forskellige strenge. Et af vores nuværende byggerier, Greensquare Garden, er allerede præcertificeret til DGNB Guld, vi har DGNB-certificeret flere af vores medarbejdere, og er i gang med at opføre to projekter, hvor der anvendes upcyclede byggematerialer. Det vil sige, at en del af de byggematerialer, der bruges, er brugte materialer i en ny funktion, som ellers ville være endt som byggeaffald.

Tillid og gensidig respekt vægtes højt

Arkitektgruppen har også satset på gode nye samarbejder, både eksternt og internt:

Udover at vi har fastholdt vores dygtige ansatte, så har også vi rekrutteret nye kompetente medarbejdere. På den måde kan vi også fremover levere den rigtige vare til vores bygherrer og samarbejdspartnere, fortæller Robin Feddern og tilføjer, at de gode samarbejder også er noget, de har satset på eksternt.

Arkitektgruppen har på en række projekter i 2017 startet et meget velfungerende joint venture-samarbejde med blandt andet NREP, men også flere andre eksterne parter. Det gælder for eksempel en dansk institutionel investor, hvor samarbejdet omhandler projektudvikling af ca. 50.000 m2 nyt boligbyggeri.

- Vi har gennem disse samarbejder erfaret, at modellen passer godt til Arkitektgruppens måde at arbejde på, hvor tillid og gensidig respekt vægtes højt, siger hanog fortsætter: Vi vil også fremadrettet styrke vores indsats med at etablere gode samarbejder med seriøse partnere. Danske såvel som udenlandske.

Til stede i Aarhus

Arkitektgruppen har netop etableret en ny afdeling i Aarhus og er nu til stede med kontorer i både Odense, København og Aarhus. Kontoret er placeret centralt i Aarhus City Tower, og Arkitektgruppen ser frem til at udvikle mere i Aarhus og Østjylland:

- Østjylland er ikke fremmed for os. Vi har udviklet mange projekter i blandt andet Aalborg, Aarhus, Fredericia og senest i Horsens, hvor vi bygger på Horsens Havn. Aarhus’ ejendomsmarked er på flere måder lige så interessant som Københavns og byder på mange spændende udviklingsmuligheder, som vi glæder os til at komme i gang med. Derfor har vi valgt at være til stede her også, fortæller Robin Feddern og understreger, at de værdimæssige tiltag ikke kommer til at stoppe her:

- Med de mange kommende projekter ser vi ind i en spændende og udfordrende tid. Men det vigtigste for os er at skabe kvalitetsbyggerier med tilfredse brugere og beboere. Den ambition fastholder vi både nu og langsigtet, slutter han.

Du kan finde Arkitektgruppens årsrapport på hjemmesiden: www.arkitektgruppen.dk

Emner

Regions


Arkitektgruppen blev stiftet i 1986, og siden er der sket en del. Udgangspunktet er dog det samme: at skabe attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er Arkitektgruppen en af de vigtigste aktører i branchen med over 6.000 boliger bag sig. Og CVR-nummeret er i øvrigt stadig det samme som før finanskrisen. Soliditet og kontinuitet er nemlig nøgleord. Det handler om, at vi ikke bare er en boligfabrik, men en virksomhed, der skaber plads. Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

Kontakt

Robin Feddern

Robin Feddern

Adm. direktør +45 66 13 33 32

Relateret materiale

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark