Gå til indhold
Fælledkarréen består af 87 nye, bæredygtige boliger i Ørestad Syd
Fælledkarréen består af 87 nye, bæredygtige boliger i Ørestad Syd

Pressemeddelelse -

NREP og AG Gruppen indgår aftale om opførelse af 87 bæredygtige boliger i Ørestad Syd

Nordens største ejendomsinvestor NREP og projektudviklingsselskabet AG Gruppen har sammen opført 1.000 boliger i København og har endnu 400 nye lejligheder under opførsel i Sydhavnen. Nu har partnerskabet indgået endnu en aftale; denne gang om opførelse af 87 bæredygtige boliger i Ørestad Syd. Projektet opføres under navnet Fælledkarréen, og byggeriet er i gang. De nye boliger vil stå klar til indflytning i andet halvår 2022.

Projektet er allerede præ-certificeret til DGNB Guld, hvilket har krævet en målrettet arbejdsindsats med bl.a. luftkvalitet, udearealer, optimerede dagslysforhold og miljøvenlige byggematerialer. 

”Der er tale om et attraktivt projekt for os som følge af blandet andet kvaliteten i byggeriet, bæredygtigheden og beliggenheden. Vi kender Ørestad Syd godt, og vi har flere investeringer i området. Det er en bydel, vi ser meget positivt på.” fortæller Jakob Flymer, Investment Director i NREP og fortsætter:

”Bæredygtighed er et grundelement i vores tilgang til ejendomsudvikling og vores samarbejde med AG Gruppen. Derfor er det naturligt, at det nye projekt vil blive opført efter høje standarder inden for bæredygtighed.”

NREP og AG Gruppen står også bag det 30.000 kvadratmeter store boligbyggeri Greensquare Garden på Amager, det hidtil største danske boligbyggeri som har opnået DGNB Guld-certificering, ligesom partnerskabet tidligere bl.a. har opført de visionære boligprojekter Upcycle Studios og Ressourcerækkerne i Ørestad Syd. Her var omdrejningspunktet genbrug og upcycling af byggematerialer. 

Grønt så langt øjet rækker

Fælledkarréen opføres på kanten af Fælleden med ugenert udsigt mod vest over det enorme, fantastiske naturområde. Boligerne bliver fra 1 til 4 værelser og imødekommer dermed både Københavns mange singler og forskellige familie former. Det er Transform Arkitekter, der har tegnet projektet, som bliver en karré-struktur sammensat af mindre huse, der via individuelle proportioner, facader og detaljer skaber fine, læ-givende rum til ophold og ro. Udover de intime kroge i gårdrummet bliver der etableret fælles tagterrasse med plads til taghaver og fællesskab, hvor beboerne kan nyde udelivet og naboskabet med den storslåede udsigt over fælleden som baggrundstæppe.

Byggefeltet er et af de sidste i området, og Ørestad Syd fremstår efterhånden som en færdig bydel, med ny folkeskole, daginstitutioner og gode indkøbsmuligheder. Robin Feddern, adm. direktør i AG Gruppen, glæder sig over at opføre endnu et projekt i Ørestad Syd og udtaler:

”Vi har været en del af udviklingen af Ørestad Syd helt fra starten, og vi glæder os over med dette projekt også at være en del af afslutningen. Ørestad Syd er blevet et fantastisk område at bo i; tæt på by, metro og Kalvebod Fælleds natur. Og med et fantastisk sammenhold og stor identitetsfølelse blandt beboerne. Folk er i bund og grund bare rigtig glade for at bo i Ørestad Syd”.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om AG Gruppen

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med mere 7.500 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke - og i en kvalitet, der kan tåle livet.

Kontakt

Robin Feddern

Robin Feddern

Bestyrelsesformand +45 66 13 33 32

Relateret materiale

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark