Gå til indhold
Industriejendomme viger pladsen for 667 moderne lejeboliger på Banemarksvej i Brøndby/Glostrup
Industriejendomme viger pladsen for 667 moderne lejeboliger på Banemarksvej i Brøndby/Glostrup

Pressemeddelelse -

Industriejendomme viger pladsen for 667 moderne lejeboliger på Banemarksvej

NREP, AG Gruppen og Topdanmark Ejendom går sammen om at bygge 56.400 kvm lejeboliger på grænsen mellem Glostrup og Brøndby. Byggeriet bliver en lille bydel i et attraktivt område, og boligerne er tiltænkt en blandet beboerkreds med almindelige indkomster. Projektet leveres i 2023 og 2024.

Lokalplanen er godkendt, og i begyndelsen af det nye år begynder nedrivningen af de gamle industri- og erhvervsejendomme, der i dag ligger på grunden på Banemarksvej på grænsen mellem Glostrup og Brøndby. I løbet af de næste par år vil stedet blive omdannet til en ny og grøn bydel med 667 moderne lejligheder og rækkehuse.

Et joint venture bestående af NREP, AG Gruppen og Topdanmark Ejendom ejer og er bygherre på projektet. AG Gruppen er samtidig totalentreprenør.

”Det er en stor glæde, at vi kan påbegynde projektet, og at vi kan gøre det i fællesskab. Ved at gå sammen om udviklingen af hele området kan vi skabe en harmonisk og sammenhængende bydel og tilbyde et varieret boligudbud, som der er et behov for,” siger Flemming Engelhardt, adm. direktør, Topdanmark Ejendom, og tilføjer, at ”projektet passer godt til Topdanmark Ejendoms ambitioner om at opføre flere udlejningsboliger i såvel København som omegnskommunerne til langsigtet glæde og gavn for vores pensionskunder”.

Et varieret boligudbud
Projektets 667 boliger fordeler sig på 610 lejligheder, som omfatter både 2-, 3-, 4- og 5- værelses lejligheder samt 57 rækkehuse. Hertil vil der være 700 parkeringspladser.

Samarbejdet om udvikling af det samlede område giver endvidere mulighed for at skabe attraktive udeområder, som bl.a. forventes at indeholde et større rekreativt område med tilbud til beboelsens børn og unge. Projektet skal DGNB-guld certificeres, og netop DGNB anvendes som et kvalitetskatalog, hvor parterne i fællesskab vil prioritere bæredygtige kvaliteter som trivsel, indeklima og livscyklusvurderinger i designfasen for at opnå en målbar og mærkbar forskel for beboerne og klimaet.

”Vi vil bygge boliger til mennesker med almindelige indkomster, og inden for de rammer skal vi skabe så meget værdi for lejerne som overhovedet muligt. Det indebærer et stærkt fokus på et sundt indeklima og en optimeret udnyttelse af arealet, så vi kan tilbyde gode, effektive og moderne boliger,” siger Christian Axeltoft, investeringschef, NREP.

Han peger endvidere på, at det for NREP er en styrke at føje endnu et samarbejde til den langvarige relation med AG Gruppen samt fortsætte det nye positive samarbejde med Topdanmark Ejendom.

Attraktivt, tæt på København
Projektet på Banemarksvej falder dermed godt ind i et område, der er i rivende udvikling. Banemarksvej ligger tæt på den nye letbane, som åbner i 2025, Glostrups bymidte, der inden for en årrække tilføres nye boliger og byrum samt det nye byområde, der bygges i Kirkebjerg i Brøndby. Samtidig er det tæt på det populære boligområde i Vesterledskvarteret.

”Det bliver et samarbejde, hvor alle parter kommer til at bidrage med knowhow til processen. Vi har allerede haft et langt og godt samarbejde med Topdanmark Ejendom om udvikling af projektet og er glade for, at vi også kan fortsætte vores gode samarbejde med NREP på endnu et stort boligprojekt. Den bæredygtige udvikling og det gode boligliv er vigtige værdier for alle parter, og vi ser frem til at skabe et meget attraktivt boligområde. Med mange forskellige boligtyper og størrelser bliver det en god, blandet bydel, som appellerer bredt og giver plads til alle” slutter Robin Feddern, adm. direktør, AG Gruppen.

Samarbejdet mellem de tre aktører er godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om AG Gruppen

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med mere 7.500 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke - og i en kvalitet, der kan tåle livet.

Kontakt

Robin Feddern

Robin Feddern

Bestyrelsesformand +45 66 13 33 32

Relateret materiale

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark