Gå til indhold
Grunddokument mures ind i byggeriet sammen med  bl.a. dagens avis, en møntsamling og en flinteøkse
Grunddokument mures ind i byggeriet sammen med bl.a. dagens avis, en møntsamling og en flinteøkse

Pressemeddelelse -

Grundstensindmuring på Terrassehusene i Odense

Boligprojektet Terrassehusene på Thomas B. Thriges Gade er godt undervejs, og Arkitektgruppen er nu klar til at fejre kombineret rejsegilde grundstensindmuring på byggeriet. Samtidig har Arkitektgruppen flere nye projekter på vej i hjembyen Odense.

Tirsdag d. 14. november afholdes der rejsegilde og grundstensindmuring efter gammel tradition på Terrassehusene, der opføres i Thomas B. Thriges Gade kvarteret. Ved grundstensindmuringen mures en kasse med forskellige ting ind i muren; bl.a. dagens avis, kongens mønt og andre tidstypiske effekter. Åbner man kassen engang om mange år, finder man altså en tidslomme fra november 2017. Borgmester Peter Rahbæk Juel vil holde tale ved ceremonien og glæder sig over, hvor langt man er nået med udviklingen af det centrale Odense.

”Odense gennemgår i disse år en gennemgribende transformation, der gør vores by endnu mere attraktiv at besøge, bo og arbejde i. Med byggeriet af Terrassehusene og de mange andre nye projekter på den lukkede Thomas B. Thriges Gade, får vi hele tiden et mere og mere tydeligt billede af, hvordan Odenses nye centrum kommer til at se ud. Et helt nyt kvarter skyder frem og vidner om, at vi i Odense er i stand til at gøre ord til handling”, siger Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense.

Terrassehusene får 32 lejligheder på 105-150 m2 og med 3-5 værelser og de første står klar til indflytning allerede til sommer. Mange af lejligheder er allerede solgt, og blandt køberne er bl.a. en af dem, der er med til at bygge Terrassehusene. Peter Skov Hansen, der er murermester i Mørk & Skov, har købt en lejlighed på 116 m2, som hustruen og han glæder sig til at flytte ind i.

”Min hustru og jeg vil rigtig gerne flytte ind og bo i det centrale Odense og have byens mange muligheder tæt på i hverdagen. Terrassehusene ligger rigtig godt i forhold til vores ønsker, og når jeg nu selv er involveret i byggeriet og ved de bygges i en kvalitet jeg kan stå inde for, er det oplagt at købe en af lejlighederne,” siger Peter Skov Hansen, murermester i Mørk & Skov.

Det er Arkitektgruppen, der opfører Terrassehusene, og virksomheden, som sidste år afsluttede et nyt byggeri på Klosterbakken, har allerede flere projekter på vej i hjembyen, bl.a. på Skt. Jørgens Gade, hvor et nyt projekt forventes i salg i starten af det nye år. Den spændende udvikling, der sker i Odense i disse år, har givet virksomheden lyst til en øget tilstedeværelse i hjembyen, efter en årrække, hvor fokus primært har været i København.

”Opførelsen af Terrassehusene skrider planmæssigt frem, og når det står færdigt, vil vi have skabt en lille oase med masser af fred og ro, men stadig i gåafstand til de mange attraktioner og det dejlige bymiljø, som vi har fået i det centrale Odense. Vi er meget glade for at tage del i udviklingen af Odense, og vi vil i fremtiden gerne bygge endnu mere i her vores hjemby,” siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen.

Om Terrassehusene

I Terrassehusene har du alting lige uden for døren og let adgang til byens nye letbane. Det er tegnestuen Adept, der har tegnet Terrassehusene, som består af 32 ejerboliger samt fire erhvervslokaler. Hvert hus er kendetegnet ved sin egen form, og mursten i en unik farve og karakter. Navnet kommer af husenes store forskudte terrasser, der er orienteret om et fælles åbent gårdrum. Cirka 20% af de i alt 5.000 kvadratmeter er altaner eller hævede terrasser, hvilket giver et godt udemiljø og et stort lysindfald til alle lejlighederne. Desuden er ingen af de 32 lejligheder i Terrassehusene ens, hvilket er helt unikt inden for etagebyggeri.

Det er Arkitektgruppen, som har udviklet og projekteret Terrassehusene, Henry Jensen er ingeniør, og Nybolig står for salget af lejlighederne. Mange af lejlighederne er allerede solgt, men der er stadig nogen tilbage. Prisen er mellem 3,3 og 6 millioner kroner. Det er Nybolig Odense Palle Jensen, der forestår salget af ejerlejlighederne.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Relateret materiale

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark