Gå til indhold
Admiralens Have
Admiralens Have

Pressemeddelelse -

AG Gruppen køber 27.000 m2 grund til udvikling af nyt, grønt bykvarter centralt i Odense

Projektudviklingskoncernen AG Gruppen har netop købt en ca. 27.000 m2 tidligere industrigrund i Hjallese i Odense til udvikling af omkring 240 nye, bæredygtige boliger. Projektet vil blive opført efter høje standarder inden for bæredygtighed, og boligerne bliver certificeret til DGNB Guld. Tanken bag projektet er at skabe et nyt, grønt bykvarter; tæt på centrum, men dog med masser af plads til lys, liv og luft.

Der er fuld fart på udviklingen i Danmarks tredje største by Odense, som med flere store, igangværende udviklingsprojekter; herunder den nye letbane og en fortætning af bymidten, gennemgår en spændende transformation fra stor by til en bæredygtig storby. Ved letbanens endestation; Hjallese Station har AG Gruppen netop erhvervet en 27.000 m2 tidligere industrigrund, som i dag ligger ubenyttet hen, til opførslen af et nyt, grønt bykvarter i den sydlige del af Odense. Her vil der i løbet af en årrække vokse omkring 240 nye boliger frem i et miks af 2-4-værelses lejligheder samt rækkehuse i to plan. Projektet er tegnet af Arkitema Architects og er navngivet efter den have, der hørte til Portnerboligen til den gamle maskinfabrik på grunden; Admiralens Have. Det er Accura Advokatpartnerselskab, der har bistået AG Gruppen som rådgiver i handlen.

Om købet af grunden i Hjallese siger Robin Feddern, adm. direktør i AG Gruppen:

“Odense gennemgår disse år en spændende udvikling mod at blive en bæredygtig storby. Vi synes, det er sjovt at være en del af denne udvikling af vores hjemby, og med vores nye projekt i Hjallese giver vi byen 240 nye, bæredygtige boliger, hvor der ud over den indre kvalitet i boligerne i høj grad også er tænkt over livet mellem husene. Her giver vi Odenseanerne mulighed for at bo i en ny, moderne bolig tæt på midtbyen, men samtidig i pagt med naturen og med letbanestop lige uden for døren”.

Ud over at være nabo til Hjallese station, ligger det kommende bykvarter tæt på rekreative områder som f.eks. skoven Fruens Bøge.

Masser af grønne kvaliteter

Projektet udvikles under bæredygtighedscertificeringen DGNB, hvor der bl.a. lægges vægt boligernes indre og ydre kvaliteter. Den grønne profil er en vigtig del af AG Gruppens DNA, og bæredygtighed er derfor tænkt ind i hele det nye projekt. Der er tænkt grønt både i forbindelse med valg af byggematerialer, energiforbrug i de kommende boliger samt i udviklingen af løsninger, der tilbyder muligheder for fællesskab og udeliv mellem boligerne. Det nye bykvarter får bl.a. sin egen grønne kvarterpark med både naturlegeplads, sø til opsamling af regnvand og smuk beplantning, som vil danne rammerne for hyggelige mødesteder for både børn og voksne. De nye bygninger bliver opført i blødstrøgne teglsten i forskellige lyse farvenuancer og i op til fire etagers højde, som indpasser sig i de omkringliggende bebyggelser og sikrer en naturlig sammenhæng mellem nyt og gammelt.

”Vi glæder os rigtig meget til at skulle i gang med udviklingen af Admiralens Have. Med det kommende letbanestop, den korte afstand til bymidten, de skønne rekreative muligheder i Fruens Bøge samt den gennemtænkte arkitektur bliver Admiralens Have et fantastisk sted at bo for både unge og gamle, som gerne vil bo bynært, men samtidig tæt på naturen”, afslutter Robin Feddern.

Emner

Kategorier

Regions


Om AG Gruppen

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med omkring 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke - og i en kvalitet, der kan tåle livet.

Kontakt

Robin Feddern

Robin Feddern

Bestyrelsesformand +45 66 13 33 32

Relateret materiale

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark