Gå til indhold
AG Gruppens nye hovedkontor opføres i Dalum Papirfabrik i Odense. Visualisering: Arkitektfirmaet C.F. Møller
AG Gruppens nye hovedkontor opføres i Dalum Papirfabrik i Odense. Visualisering: Arkitektfirmaet C.F. Møller

Pressemeddelelse -

AG Gruppen har fuld fart på udviklingen og opfører nyt hovedsæde i hjembyen Odense

Projektudviklingskoncernen AG Gruppen har fuld fart på udviklingen; både i hjembyen Odense og i resten af landet. For at understøtte udviklingen har virksomheden efter 15 år med hovedsæde i idylliske omgivelser på herregården Hollufgård sydøst for Odense besluttet at flytte hovedkontoret til nye og mere tidssvarende omgivelser. Virksomheden har nemlig købt en del af en eksisterende industribygning i den nu nedlagte Dalum Papirfabrik og starter nu udviklingen af nye kontorlokaler til omtrent halvdelen af virksomhedens medarbejdere, som har base i Odense. .

Bygningen købes af MT Højgaard som udvikler området til en ny, mangfoldig bydel i Odense, hvor det tidligere fabriksområde vil danne rammer om blandede boligtyper, butikker, kontorer, cafeer, åbne pladser og grønne områder med udsigt til Odense Å. Beslutningen om at flytte virksomheden til netop Dalum Papirfabrik er ikke tilfældig: ”Dalum Papirfabrik var en af verdens bedste og største producenter af genbrugspapir, og den bæredygtige tankegang bliver videreført i vores nye domicil, som skal give plads til vækst og underbygge vores strategi som moderne projektudviklingsvirksomhed. Samtidig er det en beliggenhed med gode adgangsforhold for vores medarbejdere; tæt på Odense C og med gode tilkørselsforhold, udtaler Robin Feddern, adm. direktør i AG Gruppen. ”Og så er tankegangen bag Dalum Papirfabrik helt i AG Gruppens Ånd. Her bevares områdets unikke kulturhistorie; samtidig med at det udvikles og gives nyt liv. Det er præcis den samme tanke, som ligger til grund for de mange nye projekter, vi udvikler i AG Gruppen.” Renoveringen af det nye hovedkontor foretages under bæredygtigheds-certificeringen DGNB, hvor bygningen certificeres til Guld, samt den helt nye overbygning DGNB Hjerte, som i særlig grad prioriterer indeklimaet og brugskvaliteten af bygningen for de mennesker, der skal opholde sig i den.

Plads til udvikling og vækst

Den overordnede arkitektoniske vision for projektet, som er udformet af arkitektfirmaet C.F. Møller, er at fremhæve bygningens historiske og industrielle afsæt, samtidig med der sættes optimale rammer for god komfort for medarbejderne og en bedre kontakt afdelingerne imellem. Kontoret bliver opført i to plan, hvor loftet på 1. sal vil være de eksisterende, shedtage, som bevares med indarbejdede, lydreducerende paneler. Generelt genbruges industriarkitekturens elementer så vidt muligt; herunder de eksisterende betonsøjler og storslåede hvælvinger, som vil skabe smukke indre højloftede rum, der giver rummene en helt særlig stemning og optimale arbejdsforhold.

Travlhed i hjembyen Odense

Det nye kontor domicil er ikke AG Gruppens eneste projekt i hjembyen Odense. Projektudviklingskoncernen er for nylig gået i jorden med etape to af ejerboligprojektet Skt. Jørgens Engen, som består af i alt 44 nye byhuse i Odense C. Og helt centralt ved banegården og den kommende letbane er man i gang med renoveringen af Tigergården, som omdannes til 226 familie- og ungdomsboliger. Renoveringen, som også bliver DGNB Guld certificeret, omfatter energioptimering såvel som opdatering af ejendommen til et mere tidssvarende udtryk med en facade i tegl og skifer og i en arkitektur, som passer til områdets eksisterende bygninger. De 212 ungdomsboliger er netop solgt til investeringsselskabet Koncenton, som tidligere har købt flere boligprojekter af AG Gruppen; i bl.a. Hillerød og Høje Taastrup, og som altså nu har investereret i AG Gruppens nyeste boligprojekt i Odense. ”Vi har meget positive erfaringer fra de projekter, som vi tidligere har købt af AG Gruppen. Derfor er vi også utroligt glade for vores aftale omkring købet af Tigergården, der med en helt central placering i Odense, flotte arkitektoniske linjer og en bæredygtig profil passer rigtig godt ind i vores investeringsstrategi ”, udtaler Anders Bangsgaard, partner og ejendomsdirektør i Koncenton.

Udover de igangværende projekter rummer AG Gruppens pipeline i Odense for øjeblikket flere spændende projekter; med mere end 350 boliger og erhvervslokaler.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om AG Gruppen

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med mere 7.500 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke - og i en kvalitet, der kan tåle livet.

Kontakt

Robin Feddern

Robin Feddern

Bestyrelsesformand +45 66 13 33 32

Relateret materiale

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen

Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark