Gå til indhold
Ressourcerækkerne i Ørestad Syd på Amager er bygget med brugte mursten fra Carlsberg og overskydende træ fra Metro-byggeriet. Dermed er der sparet ressourcer og betydelige mængder CO2 i opførelsen i forhold til traditionelt byggeri.
Ressourcerækkerne i Ørestad Syd på Amager er bygget med brugte mursten fra Carlsberg og overskydende træ fra Metro-byggeriet. Dermed er der sparet ressourcer og betydelige mængder CO2 i opførelsen i forhold til traditionelt byggeri.

Pressemeddelelse -

Nu flytter deleøkonomien for alvor ind i Ørestad Syd

Ressourcerækkerne i Ørestad Syd på Amager er blandt de første upcyclede boliger herhjemme. De energirigtige boliger er bygget med gamle mursten fra Carlsberg og overskydende træ fra Metro-byggeriet. Dermed er der sparet ressourcer og betydelige mængder CO2 i opførelsen i forhold til traditionelt byggeri. 

"Vi har lagt os i selen for at skabe noget af det meste bæredygtige byggeri herhjemme. Der er meget snak om bæredygtighed i byggebranchen, og ikke altid lige så meget handling. Med Ressourcerækkerne er vi gået til kanten af det mulige med bæredygtige byggeri og har afprøvet nogle af de mest bæredygtige principper i praksis. Det har vi lært meget af og har mod på mere" siger Rune Kock, partner i NREP.

Fælles redskabsskur af overskudstræ

Det er ikke kun byggematerialerne i Ressourcerækkerne, der er bæredygtige. I det nye byggeri deler beboerne flere fælles faciliteter udenfor hjemmets fire vægge. Således kan de dyrke tomater på taget i hyggelige taghaver med højbede udformet af gamle paller. Haveredskaber lånes i et redskabsskur bygget af overskydende træ fra Dinesen Gulve, som også har leveret træ til de upcyclede gulve i boligerne. Og fællesskaberne understøttes af appen Spaceflow, der fungerer som en digital opslagstavle for alle beboerne. Via appen kan beboerne invitere til fælles events, byde på hjemmebag og generelt have dialog omkring, hvad der sker i ejendommen.

Cykelværksted af upcyclede materialer

Dyrkningen af egne afgrøder giver hyggelige sociale stunder med familien og uformelle møder naboer imellem. Det samme gør sig gældende i det fælles cykelværksted indrettet med upcyclede materialer fra byggeriet. Her er der plads til at smøre kæden, skifte dæk og gøre cyklen klar til ræs.

"Vi vil gerne give gode bæredygtige og sociale rammer til den moderne storbyfamilie, hvor du kan dyrke fællesskabet, men samtidig også have dit eget private liv. Hvor vi kan være fælles om ting og faciliteter, det giver mening at pulje sammen i stedet for at eje hver for sig" siger Tony Christrup.

Deleskabe til bøger og legetøj

Derfor er AG Gruppen og NREP også i gang med at bygge deleskabe i genbrugsmaterialer til Ressourcerækkerne. Ideen er, at beboerne kan stille legetøj, bøger og blade, de ikke bruger mere, så det kan komme en anden familie til gavn.

"Rigtig meget legetøj ender i småt brandbart, når børnene vokser fra det. Her kan du give det videre og måske komme hjem med noget nyt, der vækker lykke. Det er en meget lavpraktisk og hyggelig måde at drive deleøkonomien og bæredygtigheden frem. Jeg glæder mig til at se, hvordan beboerne tager imod vores mange initiativer" slutter Tony Christrup.

Fakta om Ressourcerækkerne

Ressourcerækkerne er 92 lejeboliger i Ørestad Syd, som består af både lejligheder og rækkehuse på mellem 54 m2 og 166 m2. To tredjedele af boligerne er allerede udlejede. AG Gruppen og NREP ejer boligerne, mens Lendager Group har været arkitekt og leveret de upcyclede materialer.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


AG Gruppen blev stiftet i 1986 under navnet Arkitektgruppen, og siden er der sket en del. Udgangspunktet er dog det samme: at skabe attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med over 7.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig. Det handler om, at vi ikke bare er en boligfabrik, men en virksomhed, der skaber plads. Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke - og i en kvalitet, der kan tåle livet.

Relateret materiale

Byggeriet Strandhaverne ligger i det attraktive område mellem Kløvermarken og Amager Strandpark og består af 186 private udlejningsboliger

​NREP og AG Gruppen fejrer rejsegilde på 186 bæredygtige lejeboliger ved Amager Strand

NREP og Arkitektgruppen holdt onsdag rejsegilde på 186 bæredygtige boliger ved på Amager Strand. Byggeriet Strandhaverne ligger i det attraktive område mellem Kløvermarken og Amager Strandpark og består af 186 private udlejningsboliger. Yderligere er planlagt 25% almene boliger på grunden. Byggeriet Strandhaverne opføres i 3 etaper og allerede fra årsskiftet, kan de første lejere flytte ind.

De nye boliger bliver fra 1 til 5 værelser og opføres i tre selvstændige karrebebyggelser med hver sin identitet. Visualisering: Årstiderne Arkitekter

​NREP og AG Gruppen opfører ca. 400 nye, bæredygtige boliger i Københavns Sydhavn

Københavns største ejendomsinvestor NREP og projektudviklingsselskabet AG Gruppen har indgået aftale om at opføre ca. 400 nye 1-5 værelses boliger, et plejecenter samt en kommunal daginstitution i Københavns Sydhavn. De første boliger vil stå klar i 2022. Projektet vil blive opført efter høje standarder inden for bæredygtighed, og boligerne bliver certificeret til DNGB Guld.

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen

Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark