Gå til indhold
Nrep og AG Gruppen sælger 28.400 kvadratmeter lejeboliger i det sydlige København for milliardbeløb

Pressemeddelelse -

Nrep og AG Gruppen sælger 28.400 kvadratmeter lejeboliger i det sydlige København for milliardbeløb

Det er under et halvt år siden, den sidste del af det ambitiøse byggeri Køhlers Have i Sydhavn stod færdig, men nu sælger Nrep og AG Gruppen de tre bygninger for 1,24 mia. kr. til finske CapMan.

At skabe noget nyt, der harmonerer med det gamle, er en svær kunst, men det er lykkedes med ejendommen Køhlers Have, der med sine røde sadeltage, håndstrøgne mursten og grønne gårdrum er en moderne hyldest til det traditionelle Sydhavnen.

Byggeriet er udviklet i et joint venture mellem ejendomskoncernen Nrep og udvikleren og entreprenøren AG Gruppen, og de to virksomheder har nu valgt at sælge de tre boligkarréer på Borgmester Christiansens Gade til den finske kapitalforvalter CapMans core ejendomsfond. Baggrunden for salget er en naturlig beslutning som følge af, at det er gået hurtigere end forventet at nå i mål med forretningsplanen. Det forklarer Jacob Chemnitz, Investment Director i Nrep:

”Vi har haft et godt samarbejde med AG Gruppen, og det er mundet ud i et projekt, der passer ind i området, men som skiller sig positivt ud – både arkitektonisk og med hensyn til bæredygtighed. Det er en attraktiv ejendom, som er blevet taget rigtig godt imod af markedet, og udlejningen er gået forrygende. Nu har vi i CapMan fundet en god langsigtet ejer af ejendommen,” siger han.

Køhlers Have bliver fondens fjerde investering i Danmark, og planen er at fortsætte med at investere i lignende ejendomme både i Danmark og Norden.

”Vores nordiske core ejendomsfond (CMRF) har et langsigtet fokus på at investere i velbeliggende og bæredygtige ejendomme i de største byer i Norden. Køhlers Have er et markant projekt i Sydhavnen, som har alle de kvaliteter, vi leder efter, når vi investerer i boligejendomme i Norden. Det er gennemtænkt og veludviklet projekt med mange kvaliteter i form af nærhed til by og metro, og løsninger i høj kvalitet,” siger Hasse Wulff, Investment Director i CapMan.

Byggeriet er det nyeste i en lang række projekter, som Nrep og AG Gruppen har udviklet sammen. Det er tegnet af SWECO Architects og består af tre separate bygninger med i alt 384 lejeboliger, to mindre butikslejemål og en parkeringskælder. I byggeprocessen har der været fokus på miljømæssig og social bæredygtighed, idet byggeriet bl.a. er præcertificeret til DGNB Guld-certificering, ligesom områder som fælleskøkken, væksthus og tagterrasser, der skal forbindes med gangbroer, lægger op til naturligt fællesskab beboerne imellem.

“Vi er hos AG stolte af projektet, som igen har vist værdien af et stærkt og tillidsfuldt samarbejde. Vi skal sammen videre til nye projekter og glæder os over, at en professionel aktør som CapMan overtager Køhlers Have,” siger administrerende direktør i AG Gruppen Bjarke Windeløv Graae, der ønsker de nye ejere og beboerne stort tillykke og god vind fremover.

I forbindelse med handlen er Nrep og AG Gruppen blevet rådgivet af Accura, Nordanö og PwC, mens Capman er blevet rådgivet af Bruun & Hjejle, EY og Colliers.

Emner

Kategorier

Regions


Om AG Gruppen

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

Kontakt

Bjarke W. Graae

Bjarke W. Graae

CEO +45 66 13 33 32

Relateret materiale

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark