Gå til indhold
Resuktat, 2016
Resuktat, 2016

Pressemeddelelse -

Arkitektgruppen med tilfredsstillende resultat for 2016

Arkitektgruppen med hovedsæde i Odense leverer et solidt regnskab for 2016 med vækst i omsætning og overskudsgrad. Det er især Arkitektgruppens engagement i Hovedstadsområdet, som fylder godt i ordrebogen i et år, der også markerer, at det er 30 år siden, at selskabet blev stiftet. Arkitektgruppen forventer at fortsætte væksten i 2017 blandt andet via fokus på bæredygtigt byggeri samt ved at øge aktiviteterne på Fyn og i Jylland.

Den erfarne projektudvikler Arkitektgruppen øger i 2016 omsætningen til 623 mio. kr., hvilket er ca. 10 procent mere end i 2015 (567 mio. kr.). Samtidig er det et foreløbigt højdepunkt i en årrække med vækst, hvor man i løbet af fem år næsten har fordoblet omsætningen, der i 2012 var på 315 mio. kr. Mens overskudsgraden i 2015 lød på 8,9 procent, er den i 2016 steget til 9,4 procent, hvilket er 3,4 procent højere end koncernens eget minimumskrav på 6 procent. Resultatet før skat er i 2016 på 58,4 mio. kr. mod 50,2 året før.

”Vi er tilfredse med præstationen i 2016, der er resultatet af dels en stor indsats for at opbygge en stærk pipeline af projekter, og dels at vi via dygtige og engagerede medarbejdere formår at levere i alle led af byggeprocessen” siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen, der særligt er tilfreds med at resultatfremgangen sker i et år, hvor der er investeret betydelige resurser i etablering af flere joint ventures med eksterne partnere. Indtjeningen på disse forventes at medvirke til en øget indtjening i virksomheden på sigt. Arkitektgruppens aktuelle projekter udgør således samlet mere end 2.000 boliger.

Byggerier i Ørestad og på Amager Strandpark, Sluseholmen samt Teglholmen er blandt aktiviteterne i København. Hertil kommer projekter i Farum, Køge og Odense. I 2017 startes flere projekter op, blandt andet på havnen i Horsens. Netop Østjylland med Aarhus og Trekantsområdet er interessant for Arkitektgruppen.

”Siden krisen har vi primært fokuseret på Hovedstadsområdet, men vi håber at kunne starte projekter op i flere nye dele af landet allerede i 2017. Samtidig vil vi også gerne øge antallet af projekter med bæredygtigt byggeri. Det er et område, som er i rivende udvikling, og hvor vi allerede besidder en stor erfaring, ” siger Robin Feddern.

Et eksempel på bæredygtige byggerier er Ressourcerækkerne og Upcycles Studios i Ørestad Syd, der består af både lejligheder, erhverv og rækkehuse i tre plan med egen garage og tagterrasse. Byggeriet opføres som bæredygtigt byggeri med lavt energiforbrug og høj anvendelse af genbrugs- og upcyclede materialer.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Arkitektgruppen blev stiftet i 1986, og siden er der sket en del. Udgangspunktet er dog det samme: at skabe attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er Arkitektgruppen en af de vigtigste aktører i branchen med over 6.000 boliger bag sig. Og CVR-nummeret er i øvrigt stadig det samme som før finanskrisen. Soliditet og kontinuitet er nemlig nøgleord. Det handler om, at vi ikke bare er en boligfabrik, men en virksomhed, der skaber plads. Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

Pressekontakt

Robin Feddern

Robin Feddern

Adm. direktør +45 66 13 33 32

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark