Gå til indhold
Råmosen, Atlasvænge Ballerup
Råmosen, Atlasvænge Ballerup

Pressemeddelelse -

Tidligere køleskabsgrund bliver til nyt boligkvarter i Ballerup

Det nye boligkvarter Atlasvænge, der ligger på den tidligere Atlas-grund i Ballerup, er nu næsten udsolgt. Ud af 38 parcelhusgrunde er der således kun få grunde tilbage. En ændret lokalplan har gjort det muligt at omdanne det tidligere industriområde til et nyt boligkvarter, hvor de første nybyggere er flyttet ind.

Kun godt og vel en håndfuld parcelhusgrunde mangler stadig at finde en ny ejer i det nyetablerede boligkvarter Atlasvænge, mens 40 rækkehuse allerede er afsat. Der er mangel på byggegrunde i Hovedstadsområdet, og det har man også kunne mærke i interessen for det nye boligområde i Ballerup.

”Vi oplever stor efterspørgsel efter at bosætte sig i Ballerup Kommune. Vi er tæt på København, vi har smuk natur og grønne oaser inden for kort gåafstand, og med over 40.000 arbejdspladser har vi mulighed for at tilbyde optimale rammer, så familie- og arbejdslivet nemt kan hænge sammen. Atlasvænge har en god beliggenhed, hvor man både er tæt på naturen i Råmosen og tæt på det unikke landsbymiljø i Pederstrup, siger borgmester Jesper Würtzen.

Arkitektgruppen har sammen med Ballerup Kommune arbejdet med tilblivelsen af lokalplanen, som gjorde det muligt at omdanne den tidligere køleskabsgrund til en ny del af byen, hvor en masse nye familier nu allerede er flyttet ind eller er i fuld gang med at bygge deres nye hus.

”Atlasvænge er et godt eksempel på, hvordan man kan omdanne tidligere industri til et moderne boligkvarter. For at realisere sådan et projekt skal man kunne se potentialet, før der bogstaveligt talt er noget at kigge på. Stor ros til alle, der har været involveret, ikke mindst Ballerup Kommune,” siger Tony Christrup, Udviklingsdirektør i Arkitektgruppen.

Det er Arkitektgruppen, der har byggemodnet Atlasvænge, og det er også dem, der i samarbejde med home sælger parcelhusgrundene. Rækkehusene bliver opført af Milton Huse, der allerede i slutningen af 2015 købte grundene af Arkitektgruppen. Siden da er det gået stærkt, da salget gik hurtigere end forventet. De første beboerne flyttede ind i november 2016, og de sidste rækkehuse står klar til indflytning omkring årsskiftet. Der er også kun få parcelhusgrunde tilbage, hvoraf flere iht. lokalplanen er til toplanshuse. ”Vi er dog pt. i dialog med kommunen om at få ændret denne bestemmelse, da det har vist sig, at efterspøgslen udelukkende går på huse i et plan. Så dette bliver det forhåbentlig snart muligt at søge dispensation for hos kommunen” udtaler Tony Christrup.

Atlasvænge kort fortalt:

Atlasvænge har 38 parcelhusgrunde samt fire hjørnegrunde, hvor der bygges i alt 40 rækkehuse. Parcelhusgrundene er mellem 608 og 941 m2. Kvarteret er en del af et nyt byområde, som ligger tæt på Ballerup Station, cen­trum, Pederstrup samt mange grønne områder, ikke mindst den fredede Råmose, der også lægger navn til boligkvarteret. Tidligere lå køleskabsproducenten Atlas’ fabrik på det 6,5 hektar store areal.

Emner

Kategorier

Regions


Arkitektgruppen blev stiftet i 1986, og siden er der sket en del. Udgangspunktet er dog det samme: at skabe attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er Arkitektgruppen en af de vigtigste aktører i branchen med over 6.000 boliger bag sig. Og CVR-nummeret er i øvrigt stadig det samme som før finanskrisen. Soliditet og kontinuitet er nemlig nøgleord. Det handler om, at vi ikke bare er en boligfabrik, men en virksomhed, der skaber plads. Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

Pressekontakt

Tony Christrup

Tony Christrup

Direktør for Public Affairs og Investor Relations Public Affairs og Investor Relations +45 23466235

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Hollufgårds Alle 12
5220 Odense SØ
Danmark