Gå til indhold
109 nye, almene boliger opføres nu ved Amager Strand
109 nye, almene boliger opføres nu ved Amager Strand

Pressemeddelelse -

Nye almene boliger på skøn beliggenhed: AG Gruppen skal opføre 109 almene ungdoms- og familieboliger tæt på Amager Strand

Nu er der snart nye almene boliger på vej i området ved Amager Strandpark. Det er KAB, der er byggeforretningsfører, og som netop har indgået aftale med AG Gruppen om opførsel af i alt 109 almene boliger, som opføres for Boligforeningen 3B og Samvirkende Boligselskaber, SAB. Boligerne er en blanding af ungdomsboliger og familieboliger og er fordelt på to forskellige byggefelter. Her bygges de almene boliger sammen med de eksisterende private udlejningsboliger, som AG Gruppen tidligere har opført i området. På den måde kommer de almene boliger til at dele gård og fællesfaciliteter med det eksisterende boligbyggeri.

AG Gruppen har bygget almene boliger i mere end 20 år og har ud over de nye projekter ved Amager Strand netop færdiggjort byggeriet af 148 almene boliger og en daginstitution i Ørestad Syd. Og det skaber en sund og mangfoldig by, når forskellige boligformer blandes, mener Tony Christrup, direktør i AG Gruppen og udtaler:

”Vi glæder os meget over aftalen med KAB, og til at der nu også opføres almene boliger her i det levende bymiljø ved Amager Strand. Som udviklere tænker vi meget over, hvordan vores projekter kan bidrage til at skabe en sund og bæredygtig by med plads til forskellighed. Derfor har vi også tænkt de almene boliger ind i projekterne helt fra starten, hvor de bliver en naturlig del af det eksisterende private byggeri. Arkitektur skal nemlig ikke skabe skel mellem mennesker, men tværtimod opfordre til fællesskab og godt naboskab; og skabe gode rammer for at mødes og lære hinanden bedre at kende.”

Byggeriet af de nye almene boliger går i gang til foråret næste år, og de vil stå klar til at tage imod nye beboere fra efteråret 2023. Der er tale om boliger i flere varierende størrelser; fra 1 – 5 værelser, herunder 32 ungdomsboliger, som er en mangelvare i det centrale København. Og i et område som har utrolig meget at byde på; tæt på Øresund og Amager Strandparks mange tilbud, Kløvermarken, metroen og indre by. Det er hhv. Juul l Frost Arkitekter og Årstiderne Arkitekter, der er arkitekter bag de to projekter.

Jens Elmelund, adm. direktør i KAB, glæder sig også over aftalen med AG Gruppen og udtaler:

”I KAB ser vi frem til at skulle bygge ungdomsboliger for Boligforeningen 3B på Strandlodsvej og familieboliger for Samvirkende Boligselskaber på Ved Amagerbanen efter den delegerede bygherremodel. I KAB’s optik er den gode by den blandede og rummelige by med plads til alle, og en vej til at opnå dette er netop, når almene og private bygherrer samarbejder. Vi har haft en god proces omkring planlægningen af projekterne og glæder os til det videre samarbejde med AG Gruppen.”

Fakta om byggeriet:

Strandlodsvej: 32 ungdomsboliger + fælleslokale og 8 familieboliger + fælleslokale og vaskeri

Ved Amagerbanen: 69 familieboliger og et fælleslokale for beboerne

Arkitekt: Årstiderne Arkitekter og Juul I Frost Arkitekter

Rådgivende Ingeniør: Henry Hensen

Udvikler/totalentreprenør: AG Gruppen

Bygherre: KAB

Indflytningsklar: September 2023 og August 2024

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om AG Gruppen

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med over 8000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke - og i en kvalitet, der kan tåle livet.

Kontakt

Tony Christrup

Tony Christrup

Direktør for Public Affairs og Investor Relations Public Affairs og Investor Relations +45 23 46 62 35

Relateret materiale

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark