Gå til indhold
Estate Media Projektprisen 2019 går til Ressourcerækkerne
Estate Media Projektprisen 2019 går til Ressourcerækkerne

Nyhed -

​NREP og AG Gruppen vinder Estate Medias projektpris for Ressourcerækkerne

I går blev Estate Media Priserne traditionen tro uddelt på Ejendomsdagene, som i år afholdtes på Marienlyst i Helsingør. Priserne uddeles til projekter og aktører i ejendombranchen, som har gjort sig positivt bemærket i løbet af året og i år vandt NREP og AG Gruppen projektprisen som bygherre på boligprojektet Ressourcerækkerne. Ressourcerækkerne består af 92 lejligheder og rækkehuse opført af upcyclede byggematerialer i Ørestad Syd.

Projektprisen går til det bedste og mest bemærkelsesværdige nye projekt i 2018/2019 og kan bl.a. gives for energirigtighed, for en nyskabende projekttype eller mest sandsynligt for projektet som helhed, for den arkitektoniske udformning eller for en særlig beliggenhed.

Det er Lendager ARC, der har tegnet Ressourcerækkerne, Lendager UP har udviklet materialerne og Moe har været rådgivende ingeniører på projektet. Blandt andet er Ressourcerækkerne opført af upcyclede mursten fra Carlsbergs historiske bygninger, facadebeklædning, altan/terrassebrædder og gangstier på taget er skabt af træsveller, der har været brugt til at transportere færdigstøbte til Københavns Metrobyggeri og plankegulvene af overskydende egetræ fra Dinesens gulvproduktion. Projektet har også fokus på deleøkonomi og biodiversitet. På taget kan beboerne dyrke taghaver i deres egne taghuse, eller låne en plantekasse placeret på de fælles tagterrasser.

Det var AG Gruppens direktør for byudvikling og public affairs, der modtog prisen og takkede Anders Lendager mange gange for det gode samarbejde omkring projektet. ”Tak til Anders Lendager for et forrygende samarbejde. En hyldest til Anders, der har flyttet rammerne for innovation i branchen”, sagde Tony Christrup.

Om Ressourcerækkerne

Ressourcerækkerne består af 63 lejligheder med fælles tagterrasser og 29 rækkehuse med væksthuse på taget. Ejendommen har fælles faciliteter som plantekasser, cykelværksted, redskabskur og deleskab, hvor du kan stille brugt legetøj og bøger til din nabo. Den deleøkonomiske tanke gør det muligt at pulje ressourcerne og dermed mindske ressourcespildet til glæde for beboere og miljø.

Ressourcerækkerne er et banebrydende projekt, som løfter hele Ørestad Syd. Området har været udskældt for at være kønsløst og uden identitet. Ressourcerækkerne giver en ny fortælling til Ørestad Syd som en innovativ og grøn bydel, hvor fremtidige beboere kan prale af at være blandt frontløberne indenfor den grønne omstilling. Ørestad Syd er med ét blevet Københavns mest innovative og bæredygtige bydel. 

Emner

Regions

Kontakt

Tony Christrup

Tony Christrup

Direktør for Public Affairs og Investor Relations Public Affairs og Investor Relations +45 23 46 62 35

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark