Gå til indhold
Tirsdagstræning i Amager Boxing Club
Tirsdagstræning i Amager Boxing Club

Nyhed -

I en gammel garage på Amager får udsatte unge mod på livet

Amager Boxing Club er en frivillig forening, hvor udsatte unge kan træne boksning og få færdigheder for livet. Klubben giver de unge fællesskab og fast ståsted, så de får selvværd, selvtillid og holder sig væk fra gaden. Klubben er startet af Melfin Carreon Franco og træner gratis i en gammel garage ejet af AG Gruppen.

Melfin er oprindeligt fra Filippinerne og flyttede til Vesterbro i 1980’erne med sin mor, stedfar og søskende. Det var et hårdt miljø med stoffer og alkohol, hvor det var let at komme på afveje. Men takket være boksning kom Melfin væk fra gaden og bor i dag med sin kone og tre børn på Amager. For et par år siden kom han i kontakt med en gammel boksetræner, som ledte efter en arvtager. Det blev starten på et bokse eventyr:

  • Jeg startede med at træne to elever i vores forhave. Kort tid efter var vi ti, og så spurgte et af medlemmerne, om jeg ikke skulle starte en klub. Lige i nærheden lå et gammelt busværksted. Jeg fik fat i AG Gruppen, som ejede grunden, og vi fik lov til at låne lokalerne, mens de stod tomme. Det har været en kæmpe hjælp for os, fortæller Melfin, der startede foreningen sammen med to gamle boksevenner tilbage fra Vesterbro-tiden.

Positivt fællesskab

I dag har klubben mere end 200 medlemmer og har en Sjællandsmester og en Nationalmester. Men det er ikke så meget medaljerne, der tæller for Melfin, som den positive forandring, han kan spore i de børn og unge, som kommer i klubben. De kommer fra familier med få ressourcer og er ikke vant til meget positiv opmærksomhed. I klubben får de færdigheder og begynder at ranke ryggen.

  • Vi går meget op i, at de er en del af et fællesskab. Hvis de møder for sent til træning, skal de hjælpe med at gøre rent bagefter, så lokalerne er rene til næste dag. Vi lærer dem at respektere hinanden uanset etnicitet, køn, alder og social status, og hvis de laver ballade i skolen eller familien, må de ikke deltage i træningen. Så må de sidde på sidelinjen og se på, mens deres kammerater tager til turnering. På den måde lærer vi dem, at der ikke skal meget til, før ting går galt. Vi opdrager dem og lærer dem at opføre sig ordentligt.

Kom ud af bandemiljøet

Og det virker. Mange af de unge har fået mere selvtillid og er begyndt at klare sig bedre i skolen, efter de begyndte til boksning. Ja, et af medlemmerne er ligefrem kommet ud af kriminalitet. Da han startede nede i klubben, havde han fodlænke på og afsonede en dom. I dag er han kommet væk fra bandemiljøet og har startet sin egen virksomhed.

  • Boksning er en hård sportsgren, der skubber til grænserne og de unge lærer, at de kan mere end de tror. Det hjælper dem mentalt og fysisk, slutter Melfin.

Amager Boxing Club har trænet i AG Gruppens lokaler siden 2021 og rykker til årsskiftet i større og bedre lokaler på Kofoeds Skole, så de kan fortsætte succesen.

Emner

Kategorier

Regions

Hjem, der er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og af en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen blev stiftet i 1986 og er en full-service ejendomsudvikler, som skaber attraktive bolig- og erhvervsbyggerier, som afleveres til den aftalte tid, pris og kvalitet. Og altid med omtanke for investorerne, nærmiljøet og de mennesker der skal bo og arbejde i bygningerne. I dag er AG Gruppen en af de vigtigste aktører i branchen med 8.000 boliger og erhvervsbyggerier bag sig: Hjem og arbejdspladser som er bygget til mennesker og skabt med omtanke. Og i en kvalitet, der kan tåle livet.

AG Gruppen
Papirmester Allé 20
5250 Odense SV
Danmark